Gameverslaving

Gameverslaving en wat houdt een gameverslaving in?
Een gameverslaving is eigenlijk te vergelijken met andere verslavingen . Er is nog geen vaste diagnose vastgesteld bij een gameversslaving maar er zijn wel een paar symtonen die op een gameverslaving kunnen duiden.
De volgende symptonen komen vaak voor bij mensen die gameverslaafd zijn. Bij mensen die game verslaafd zijn gaat zijn leven er onder leiden ze hebben hun speeltijd niet meer onder controle, dit merk je in het gedrag vaak gaan ze niet meer naar school of melden jongeren zich ziek door zich ziek voor te doen. Ook worden sociale contacten minder op gezocht het gamen gaat voor sociale contacten hierdoor raken de verslaafden steeds meer vrienden kwijt omdat gamen belangrijker is geworden dan het sociale leven dat ze leiden. Meestal komt een gameverslaving door een bepaald spelletje wat ze spelen de gamers krijgen vrienden binnen het spel en dat maakt het spelletje leuker en leuker waardoor er een verslaving ontstaat , van al het gamen wordt de persoon er fysiek ook niet beter op meestal zie je dat de verslaafden vrij moe zijn en heel vatbaar zijn voor ziektes omdat ze zichzelf heel erg uitputten.
Hoe loop je een gameverslaving op?
Een game verslaving is makkelijk op te lopen , dit gebeurt meestal door online games waarin er veel interactie in voorkomt en je veel bezig bent met andere online spelers waardoor je online veel nieuwe contacten leert kennen en je elkaar als het waren kan challengen op elkaars skills. Ook zien veel gamers gamen als een ontspanning even geen stress gewoon je ding doen. Ook wordt het brein gestimuleerd door gamen waardoor je als het waren maar blijft gamen. Al die interactie en ontspanning vormen samen een soort van drug die je snel aantrekt om maar steeds terug te komen in de game wereld.
Hoe kan je een gamverslaving behandelen?
Een gameverslaving is moeilijk te behandelen . Soms kunnen je ouders het nog redelijk in de hand hebben door bijvoorbeeld een bepaald aantal uren per dag af te spreken met hun zoon of dochter dat er op een dag aan gamen gedaan mag worden. Ik zelf was vroeger ook vrij gameverslaafd dit omdat het als een ontspanning voor mij diende ik speelde een MMORPG game wat inhoudt ( Massive Multiplayer Online Role Playing Game) dat is eigenlijk een online spel waar massaal aan wordt meegedaan en een onhaalbaar doel is dus wat eeuwig door te spelen is , deze verslaving trok mij zo erg omdat ik mijn poppetje alleen maar beter wou maken en daadwerkelijk nederlanders trof op dat spel die ook veel speelden en mij in me verslaving mee trokken. Nou kan je een game verslaving ook aanpakken door naar bepaalde afkick klinieken tegaan waar je gelange tijd aanwezig bent en daardoor niet meer kan gamen, hier brengen ze je bij hoe leuk het echt leven kan zijn en dat dat je veel meer waard is dan het sociale leven wat je voorheen leedt.
Hoe kan je een gameverslaving voorkomen?
Een gameverslaving is moeilijk te voorkomen vaak raak je door vrienden of famillie in contact met bepaalde online games of spelcomputers, vervolgens begint dat je te boeien en voordat je het weet speel je steeds meer uur per dag op een spelcomputer. Nou is de enige manier van voorkomen afspraken met je ouders of met jezelf. Spreek een tijd af hoeveel uur je per dag maximaal gamed of hoeveel dagen per week je maximaal gamed. Denk verder aan wat is belangrijker voor je zelf je sociale vrienden of die spelcomputer waar je niet op kan bouwen in de toekomst.
Verhalen van ervaringsdeskundige over gameverslavingen.
Neem victor van Rossum die zijn verhaal deed op de volgende site http://www.props.fhj.nl/gezondheid/gameverslaafde-naar-ervaringsdeskundige-games-werd-geaccepteerd/
De jongeman was dertien jaar oud toen die verslaafd raakte hij gameden ongeveer dertien tot veertien uur per dag nu helpt die jongeren die verslaafd zijn aan gamen.
Victor was al heel jong aan het gamen hij vondt daar zijn vrijheid in hij werd op school namelijk veel gepest en voelde zich eenzaam. Online werd victor makkelijker geaccepteerd en ten slot was die ook nog goed in de spelletjes die hij deed. Later begon hij er financieel onder te leiden hij kon rekeningen niet meer betalen en toen kwam ze moeder naar hem toe en vroeg aan hem is dit allemaal wel goed wat je doet? Victor antwoorden zo heb jij mij opgevoedt , ze moeder liep huilend weg toen pas besefte victor dat die echt verslaafd was en ging die zijn verslaving aanpakken.
Preventie.
Je kan een gameverslaving op 4 manieren tegengaan.
Manier 1: Dit is eigenlijk voorlichtingen geven over de risico's die een gameverslaving met zich meebrengt.
Manier 2: Tijdig nagaan of je op een veilige manier gamed .
Manier 3: Afspraken maken over het aantal uren dat je gamed.
Manier 4: Regels invoeren waaraan de games moeten voldoen.
Incedentie.
Uit een onderzoek uit 2010 volgens de volgende site https://www.brijder.nl/probleem/gameverslaving bleek dat de gemiddelde leeftijd van iemand met een gameverslaving 20 jaar oud is, nou is hiervan 96 procent man en 4 procent vrouw. Volgens de volgende site https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/hoeveel-mensen-zijn-verslaafd-aan-gamen/ is 2% van de bevolking uit nederland game verslaafd dat zijn ongeveer 20000 mensen. Een klein deel zoekt maar hulp , Van de 537 mensen die zich aanmelden is 82% jonger dan 25 jaar en 1% ouder dan 55 jaar. De gemiddelde leeftijd is 21 en 92% is man.
Zie je de aandoening terug in jouw omgeving?
Zeker vroeger was ik zelf licht verslaafd en gameden ik zelf heel veel tot op een punt waar ik zelf in ging zien dat ik steeds minder sociale contacten zag en dat het me teveel tijd ging kosten. Ondertussen is mijn jongste broertje ook game verslaafd hij speelt de hele dag door en eet zijn dagelijkse voeding zelfs bij de computer. Mijn moeder doet er niet veel aan terwijl ik haar er vaak op aanspreek , gelukkig is het bij mijn vader heel anders die heeft geen game computer bij hem thuis waardoor hij daar niet kan gamen ook zou mijn vader het niet accepteren als hij zou eten bij de computer. Bij mijn vader kijkt mijn broertje verder wel de hele dag door youtube filmpjes.
Stukje media van de aandoening
Opvallend is dat kinderen die zich slecht kunnen concentreren, gevoeliger blijken voor gameverslaving. 'Kinderen met concentratieproblemen kunnen zich over het algemeen wél goed concentreren als ze games spelen', zegt Van den Eijnden. 'Wij vermoeden dat sommige kinderen dit als een soort zelfmedicatie gebruiken. Tijdens dat gamen worden ze niet voortdurend heen en weer geslingerd tussen allerlei impulsen.' http://www.volkskrant.nl/tech/een-op-de-tien-jongens-tussen-12-en-15-is-gameverslaafd~a4275781/ uit april 2016
Maak jouw eigen website met JouwWeb